Jeugdshow Laren

Jeugdshow Laren, tweede geworden!

Zaterdag 16 September was de Jeugdshow in laren. Marieke Zwep kwam met Gijs en Helena Zwep naar Arend Slendebroek waar Alicia en Wesley Slendebroek in de auto stapte samen met een vriendinnetje Zoë Rozendaal We hadden nog even pauze in ‘S Heerenbroek om de dieren van Daan Kwakkel op te pikken. Meteen even een plas pauze voor Gijs en We konden op weg. Om 08.50 kwamen in Laren waar de manege weer prachtig aan gekleed was. We hebben eerste alle dieren in gekooid en de lijst voor de verengingscompetitie ingevuld.

Daarna was het tijd om even wat te drinken en ons klaar te maken voor de opening, Sabine Slendebroek was nog even op pad geweest en heeft Goude/rode strikken gehaald met een coole zonnebril. Marieke had nog gouden glitters mee zodat we in stijl verder konden. We pasten keurig bij het thema It’s Showtime. Marjan Holmer vertelde tijdens de opening dat ze zich wel zorgen maakte of de show door kon gaan vanwege de weinig inzenders en het warme weer. Gelukkig kwam met de inzenders nog goed en de rest van de dag werd het dak gekoeld zodat de beesten minder last hadden van het weer. Jan Dirk Nijkamp had de eer om de show te openen. Kleindier liefhebbers Nederland is jarig, zij bestaan dit jaar 125 jaar. Hij opende show door de kaarsjes aan te steken op de taart. En hij zei Wie jarig is trakteert dus iedereen kreeg heerlijk cakeje

Daarna begon de keuring. Op gegeven moment kwam Arend bij mij en gaf hij aan we hebben F, en volgens mij staat deze ook op lijst. Ook Gijs had inmiddels een ZG binnen dus het begin was er. Natuurlijk wil je die dag goed predicaten halen maar de verengingscompetitie dat is en blijft toch ook elk jaar weer spannend. Ook Daan haalde goede predicaten en hadden we 3x een F en 2x een ZG op de lijst staan maar of dat genoeg zou zijn..

jeugdshow Laren

Vlak voor de middag was vriendenklasse aan de beurt. Waar Helena 2 dieren had ingeschreven. Ze kon de keurmeester vertellen dat ze buiten zaten, water kregen en ze de namen fluffy en Charlie hebben. Ze mocht zelf helpen met de keuring. Erg mooi om te zien hoe de keurmeesters dit op de jeugdshow oppakken.

Ja, en toen was het etenstijd, en hoe hij doet ik weet het niet maar opnieuw kwam toen Arend Zwep aangereden samen met Sabine Slendebroek en Daan Kwakkel. Dus in de rij voor Patat kraam en hebben we gezellig met de hele groep gegeten.

Het middag programma was zoals altijd weer vol. Net als andere jaren kon je knutselen, smiencken, een ballon figruur bij Clown Henkie op halen en op de foto met je dier. Verder was nog optreden van een Dans groep waarbij de ook de jeugdleden mee deden. Alicia, Zoe en Helena hebben dit dan ook gedaan. Ook was er interview met een mevrouw die blind was en toch konijnen kon fokken. Erg interessant om naar te luisteren.

En ja toen was tijd voor de prijs uitreiking. De jeugd leden hadden het goed gedaan zo

Behaalde Daan Kwakkel
3X een ZG met 94.0, 93.5 en 94.5 en helaas ook een O

Alicia Slendebroek behaalde
4x een F en zelf een 1eF met 3x 95.5 en 1x 95.5

Wesley Slenebroek behaald
2x een F met 95.0 en 2x een ZG met 93.0 en 92.5

Gijs Zwep behaald
4x een ZG met 2x 94.0 en 2x 93.0

Helena had gewonnen met haar konijn fluffy in de vriendenklasse. Het waren ook de enige konijntjes maar wat was trots. Toen was het eindelijk tijd voor de bekend maken van de verengingscompetitie maar we hadden ons er al bij neer gelegd dat we hem dit jaar niet zouden winnen Maar tot onze grote verbazing werden wij 2e en mochten alle jeugdleden naar voren om de prijs op te halen. Wat een feest was dat!  Sport veredelt Oldebroek werd eerste zij hadden allemaal F-en op hun lijst.

Moe maar voldaan hebben wij de dieren gepakt, een groepsfoto gemaakt en hebben we nog ijsje gehaald. Daarna zijn we richting ijsselmuiden gereden.

Het was weer erg leuke en gezellige dag!