Broeden en seksen

In grotere aantallen broeden en/of seksen van je kuikens?                        

Wil je ook broeden met je hoenders, watervogels of siervogels, maar heb je niet de beschikking over een (grote) broedmachine?

Misschien hebben we bij Kleindiervereniging HKSV Kampen & Omstreken een oplossing voor je.

Een van onze leden (Mannus Grolleman) heeft enkele broedmachines en stelt deze ook beschikbaar voor leden en niet-leden om eieren uit te broeden. Uiteraard krijgen leden van onze vereniging daarbij korting. (Lidmaatschap, zie http://www.hksv-kampen.nl/index.php/lid-worden)

In de periode vanaf ongeveer december tot en met het hele voorjaar wordt er gebroed en enkele malen per broedseizoen kunnen (eendags)kuikens ook worden gesekst zodat je al op jonge leeftijd weet hoeveel hanen en hennen je hebt.

De kosten zijn:

Voor leden:

- 0,30 cent/stuk tot 50 eieren

- 0,25 cent/stuk vanaf 50 eieren

- 0,10 cent/kuiken om te laten seksen. (optioneel)

Voor niet-leden:

- 0,40 cent/stuk tot 50 eieren

- 0,35 cent/stuk vanaf 50 eieren

- 0,20 cent/kuiken om te laten seksen. (optioneel)

Het seksen wordt gedaan door een beroepssekser (beetje raar woord, we weten het...). 95% zekerheid over het geslacht wordt hierbij aangegegeven.

Wil je gebruik maken van deze dienst, of wil je eerst meer details weten, dan kan je contact opnemen met Mannus op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoon 06-22069115.