Broeden en seksen

In grotere aantallen broeden en/of seksen van je kuikens?                        

Wil je ook broeden met je hoenders, watervogels of siervogels, maar heb je niet de beschikking over een (grote) broedmachine?

Misschien hebben we bij Kleindiervereniging HKSV Kampen & Omstreken een oplossing voor je.

Broedservice 's Heerenbroek heeft meerdere broedmachines en stelt deze ook beschikbaar voor leden en niet-leden om eieren uit te broeden. Uiteraard krijgen leden van onze vereniging daarbij korting. (Lidmaatschap, zie http://www.hksv-kampen.nl/index.php/lid-worden)

Op de website van Broedservice 's Heerenbroek (http://www.broedservice-sheerenbroek.nl/broedservice/) vind je alle benodigde informatie en tips.

In de periode vanaf ongeveer december tot en met het hele voorjaar wordt er gebroed en enkele malen per broedseizoen kunnen (eendags)kuikens ook worden gesekst zodat je al op jonge leeftijd weet hoeveel hanen en hennen je hebt.

Enten (Marek, coccidiose) van de jonge kuikens behoort eventueel ook tot de mogelijkheden, kijk even op de site van Broedservice-sheerenbroek naar de mogelijkheden, of neem even contact op met Mannus.

Prijzen
Prijs voor inleggen:
Tot 50 ingelegde eieren € 0,50 per ei
Van 51 tot 300 eieren inleg € 0,45 per ei
Vanaf een inleg van 301 of meer € 0,40 per ei

Leden van HKSV kampen:
Tot 50 eieren € 0,40 per ei
Vanaf 51 eieren € 0,35 per ei

Kuiken seksen:

Het kuikens seksen kost € 0,25  per kuiken. Leden van HKSV Kampen betalen € 0,20.

Het seksen wordt gedaan door een beroepssekser (beetje raar woord, we weten het...). 95% zekerheid over het geslacht wordt hierbij aangegegeven.

 

Wil je gebruik maken van deze dienst, of wil je eerst meer details weten, dan kan je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoon 06-22069115.